Да си спомним за Майкъл Джексън

Благотворителен концерт пред НДК ще има в памет на MJ

Майкъл Джексън

Днес Майкъл Джексън щеше да стане на 55 години ако на 25 юни 2009 г. сърцето му не беше спряло завинаги. Звездата, която светеше най-ярко на музикалното небе, угасна заради болкоуспокояващото пропофол, с което отскоро в САЩ изпълняват смъртните наказания. В следващите два дни 12 негови почитатели се самоубиха от скръб.
MJ бе гениален и завършен музикант и творец. Сам пишеше музиката и текстовете на песните си, създаваше сам хореографията на танца и правеше спектакъл при всяко изпълнение. Рекордът на най-продавания музикален албум в света е негов – „Трилър“ в 110 милиона копия. Никой преди и след него не е получавал 8 награди Грами в рамките на една година. Двама американски президента са имали честта лично да му връчат награди. На приятелката си Елизабет Тейлър дължи неоспорената от никого титла Крал на попа. Той вдъхнови друг гений – Мартин Скорсезе, да режисира видеоклипа „BAD“.
Появата му на сцените по света предизвикваше припадъци от възторг. Не може да не отбележим и съпричастието на Майкъл Джексън към бедните и болните деца в света. На различни организации той дари чрез своята фондация Heal the World Foundationправи милиони долари. Когато на 11 септември 2001 г. взривиха Двете кули в Манхатън, той организира благотворителен концерт, към който се присъединиха най-талантливите изпълнители на САЩ.

Въпреки че са изминали 4 години от смъртта му, MJ продължава да липсва на света и светът продължава да организира прояви, на които отново и отново да звучат неговите песни и отново и отново да се танцува с неговата „лунна походка“.
Тази вечер от 19 часа пред НДК в София за първи път ще се състои благотворителен концерт и флашмоб по повод 55-ия рожден ден на Майкъл Джексън. В събитието ще се включат много балетни формации и фенове. На концерта изпълнителите ще изпълнят както песни от репертоара си, така и някои от най – големите хитове на Майкъл.
Средствата от благотворителния концерт са за закупуване на апаратура за УАГБ Майчин дом. В програмата са предвидени изпълнения на едни от най-добрите български поп, рок, ар енд би и бийтбокс изпълнители.

Leave a Comment