БАБХ обучава производителите как да се справят с вредителите

вредител по картофите и доматитеБългарската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва серия от безплатни обучителни семинари за земеделски производители. Те ще бъдат проведени във всички областни градове по график. Темата на обучението е „Интегрирано управление на вредителите при земеделските култури – прилагане на общите и специфични принципи за интегрирано управление на вредителите и осигуряване на необходимите условия и мерки за прилагането им“.

Семинарите са в рамките на няколко часа за един ден. На тях ще се разгледат темите за правилния сеитбооборот, използването на устойчиви сортове, балансирано торене и напояване, предотвратяване на разпространението на вредителите и опазване на полезните организми. С какви методи и средства може да се извършва наблюдение на неприятелите и как да се прилага растителната защита – тези въпроси също ще залегнат в лекциите.

Семинарите ще се проведат на 2 октомври в Стара Загора, на 3.Х. – в Хасково, на 4.Х. в Кърджали, на 23.Х. в Пазарджик, на 24.Х. в Пловдив, на 25.Х. в Смолян. За останалите областни центрове можете да проверите тук: BABH

 

Leave a Comment