Тренчев: Дядо Николай е заплашвал дядо Кирил със смърт

Дядо Николай е заплашвал дядо Кирил със смърт, разкри председателят на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев. Той и варненският митрополит се срещнали на вечеря около три седмици преди кончината му, на която свещеникът споделил за тези заплахи.

Дядо Николай е заплашвал дядо Кирил със смърт

Дядо Николай е заплашвал дядо Кирил със смърт

По думите на Тренчев пловдивският митрополит Николай е крещял на варненския владика, че ще го убие, ще го удуши, ще го отрови. Тренчев е отбелязал, че дядо Кирил обаче не изглеждал притеснен от това. Пред него свещеникът казал още, че е има информация за готвената му смърт и от свои приятели от службите, съобщава Дарик.

Варненският митрополит помолил Тренчев да предупреди дядо Галактион, че също е обект на посегателства. Той казал на Тренчев да предупреди дядо Галактион, че го тровят. Той вече му бил казал, но дядо Галактион не обърнал внимание.
Тренчев обясни, че след случая е сезирал прокуратурата, която е разпоредила следствие, по което е дал вече подробни показания.

1 Comment

  1. варна каза:

    Цяла Варна знае, че Киро Линкълна беше убит; само трима : – шефката на съдебна медицина, шефа на полицията и варненския прокурор НЕ знаят . . .

Leave a Comment