„Ранобудните студенти“ и български емигранти отново излизат на протест

„Ранобудните студенти“ и български емигранти, които са се прибрали у нас за Коледа отново излизат на протест срещу кабинета „Орешарски“ на втория ден от празника.

Ранобудните студенти и български емигранти излизат отново на протест

Ранобудните студенти и български емигранти излизат отново на протест

Националният протест се организира във „Фейсбук“, като инициативата е тръгнала от българи, живеещи в чужбина под наслова „Прибираме се за оставка“. Те обсъждаха в група в социалната мрежа, че се връщат за празниците и имат възможност на днешния ден – 26 декември – „физически“ и „заедно“ да покажат подкрепата си към студентите и протеста.

Протестни шествия ще има следобед в София, Стара Загора, Варна, Бургас, Плевен, Благоевград и други български градове, а също и в Атина, Хамбург, Лондон, Будапеща, Мюнхен, Копенхаген и Монреал.

Ранобудните студенти ще протестират и във връзка с двамата студенти, блокирани в Благоевградския Югозападен университет.

Твърди се, че ректорът на учебното заведение е забранил достъпа до сградата, като е разрешено единствено нейното напускане. Поради това студентите се събират в 14.00 часа на Орлов мост, за да изразят подкрепата си към двамата младежи. След това те ще се присъединят към българите, прибрали се у нас от чужбина за празниците, които излизат в 15 часа пред Българската народна банка.

Leave a Comment