На тържището: Всичко пада с малко, само доматите леко нагоре

IMAG1166Намаление на най-оборотните в момента подове и зеленчуци отбелязват на тържище „Родопи-95“ край Пловдив. Доскоро там се предлагаха пресни картофи от Египет за 1 лев/килограм, но вече българската стока трайно зае позиции и цените на картофите тазгодишна реколта се движат между 0.60-0.80 лв./кг.

Производителите на череши и ягоди са доволни от нашествието на румънски търговци, заради които цените на плодовете са сравнително високи. Ягодите се търгуват за 1.50-2 лева за килограм, а черешите са между 2.50 и 3.50 лв. Те са средноранни сортове, които не пострадаха от прекомерните валежи и запазиха качеството си, за разлика от най-ранните.

кайсии на тържищетоГръцките кайсии не са в изобилие на пазара и държат цена от 4.50 лв./кг. Търговците информират, че първите плодове са се продавали за 10 лв. преди месец.

Краставиците на тържището вече са само български и се търгуват за 1-1.20 лв. Доматите на тържището са и гръцки, и български. Вносните са по-евтини, а българските отбелязват покачване с около 10 стотинки. В момента червеният зеленчук се предлага от 1.40 до 1.80 лв./кг.

Leave a Comment