Онлайн тест показва депресиран ли сте и в каква степен

депресияЗабързаният начин на живот е основната причина за нова епидемия сред европейците –депресията. Дали сте депресиран и в каква степен, вече може да се установи с онлайн тестТУК .

Нова телевизия дава пример: Нина е на 24 години. Завършила е магистратура по бизнес администрация в УНСС, но вече половин година опитите ѝ да си намери работа са безуспешни. Тестът отчита нейната тревожност. Резултатите показват „признаци на умерена депресия”.

Според експертите по психично здраве тестът е доста чувствителен и резултатите от него могат да се окажат прекалено стряскащи за повечето хора. Той обаче е това е първото стъпало, което трябва да се прескочи.

Данните на Световната здравна организация също потвърждават тревожната тенденция – до края на века няма да е останал европейски гражданин, който да не е преживял депресивен епизод.

България не се различава съществено от други страни в Европа по разпространение на депресивни разстройства. Но в бъдеще тенденцията ще е различна. Специалистите са категорични в едно – за да има успех в лечението на депресията, проблемът първо трябва да е осъзнат и да не се подценява.

Leave a Comment