МЗХ събира заявки за участие в панаира „Зелена седмица“ в Берлин

Изграждането на националния щанд и наемите за площ и оборудване са за сметка на министерството

изложение "Зелена седмица" в БерлинМинистерството на земеделието и храните обяви, че започва да събира заявки от фирми производители на земеделска продукция, както и на храни, за участие в Международното изложение „Зелена седмица“ в Берлин, Германия от 16 до 25 януари догодина. Министерството ще организира изграждането на национален щанд и ще заплати наемите за площта и оборудването. За сметка на фирмите участници ще са командировъчките, евентуални допълнителни услуги, транспортни разходи за изложбени експонати и други.

До 15 декември желаещите да участват трябва да подадат заявка за участие в два оригинални екземпляра, които следва да бъдат входирани в МЗХ и изпратени на електронни адреси: bpetkov@mzh.government.bg и EGerdzhikova@mzh.government.bg.

Подалите заявки предприятия ще бъдат класирани съобразно обявените критерии (могат да се видят в рубриката „Актуално“ в сайта на МЗХ) и броя на предвидените работни места на българския национален щанд.

Изложението „Зелена седмица” е най-голямото в света в областта на храните, земеделието и градинарството. Очаква се събитието да привлече тази година представители на медии от 70 страни и над 400 000 посетители. Новото издание на изложението ще приюти над 65 национални изложбени щанда, които ще представят хранителната индустрия, земеделието, горското стопанство и градинарството от цял свят.

 

Leave a Comment