Днес е празник на духа и енергията – Международен ден на йога

йогаДнес, 21 юни, Пловдив отново ще отбележи Международния ден на йога. Най-много прояви, свързани с празника на духа, единството и свързаността, ще се състоят в Пловдивски Културен Институт (ПКИ) на ул. Иван Перпелиев № 5.

Различни организации, йога клубове, студия, преподаватели и последователи ще имат лекции и ще покажат практически упражнения. Затова съветът на организаторите е участниците да са с подходящо облекло. Препоръчително е да носят лични постелки. Зала 4 в ПКИ е предназначена за изкуство, уъркшопи, срещи, дискусии.

Още от сутринта и през целия ден програмата предвижда практически занимания по йога за деца, за бременни, за смях, за всеки. Масовите прояви обаче започват в 16:15 часа, когато освен упражнения, ще има и лекции.

В 20:30 часа в Концертна зала АМТИИ ще има театрално-танцово представление „Легенди за любов и чудеса“. То ще е в изпълнение на Анджана Раджан и нейната група музиканти „Стори Травълърс“.

Входът е свободен. (Цялата програма можете да видите ТУК)

Международният ден на йога беше обявен от ООН през 2014 г. 175 страни по инициатива на Индия се обединяват около възгледа, че йога може да промени към по-добро начина на живот на хората и да събуди у тях чувството за отговорност, с което да допринесе за разрешаването на световните проблеми. В Резолюцията на ООН се посочва, че „йога е комплексен подход към здравето и благополучието“. Йога олицетворява единството на духа, тялото, мислите и постъпките, хармонията между хората и на хората с природата.

 

Leave a Comment