ИМБО предлага уникален, 100% усвоим, комплексен тор, който не предизвиква засоляване

складът за торове на ИМБО - РаковскиФирма ИМБО в град Раковски предлага уникалния комплексен и 100% усвоим от растенията тор Haifa Turbo-K ™ – 14-14-17, който не предизвиква засоляване на почвата. Той представлява гранулиран NPK комплекс на базата на калиев нитрат. Висококачественият калиево-азотен тор се използва за подхранване на зеленчуци, картофи, слънчоглед, ягоди, малини, овощни култури и тютюн.  

Haifa Turbo-K ™ е произведен от Multi-K ™ калиев нитрат, най-доброто решение за увеличаване на добива, растежа и развитието на културите. Една единна гранула снабдява вашето растение с изключително ценни хранителни вещества, които съчетават предимствата на калиевия нитрат на Multi-K плюс основни макро и микро хранителни елементи. Иновативната нова серия Хайфа Turbo – K, отговаря на нуждите на производителите, предоставяща наистина революционна и иновативна гама от гранулирани продукти, високо качество и функционалност.100% водоразтворим и 100% усвоим от растенията.

Характеристики на Haifa TURBO-K

Multi-K ™ калиев нитрат е най-добрият избор за растения с подчертана нужда от калий. Правилното калиево хранене е от съществено значение за здравословния растеж, за отличното качество и добив на културите. Калият в Хайфа Turbo-K ™ е получен от Multi-K ™ калиев нитрат, най-добрият източник на калий за растенията.

Съдържа 7 хранителни вещества (азот, фосфор, калий, магнезий, сяра, желязо, и цинк) с оптимален баланс между елементите калий, магнезий и сяра.

Има ниско съдържание на натрий и хлор и както не вкислява, така и не засолява почвата.

Хомогенният гранулометричен състав на всяка гранула гарантира равномерното разпределение на хранителните вещества в почвата.

Борба със засоляването на почвите

Засоляването на почвите намалява поглъщането на вода от растенията, като по този начин се нарушават физиологичните процеси и съответно се забавя растежа, което води до намаляване на добивите. В допълнение, основните йони, които произвеждат соленост в почвата, натрий (Na +) и хлорид (Cl -), имат специфични токсични ефекти върху растения. Хайфа Turbo-K ™ е с ниско съдържание на натрий и хлор и притежава нисък индекс на сол. Това го прави идеален за всички култури и за използване в по горещи и сухи климатични условия, където проблемите с засоляването са по-тежки.

ИМБО предлага също и всички видове азотни, фосфорни, калиеви и листни торове, торове от Сърбия, карбамид от Румъния и от Египет. Всички видове торове на ТИМАК АГРО също са на разположение в складовата база на дружеството в Раковски.

Освен торове фирмата предлага разнообразие от семена и препарати за растителна защита, както и люцерна Еужения – италианска, първо размножение.

За контакти: тел. 088 9519 721, e-mail: imbo@abv.bg

Leave a Comment