31 наши производители на храни ще участват на изложението GULFOOD 2019 в Дубай
31 български фирми ще могат да участват тази година в едно от най-престижните международни изложения за хранително-вкусова промишленост – GULFOOD 2019, който се провежда от 17 до 21 февруари в Дубай, Обединени Арабски Емирства /ОАЕ/, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Рекордното участие на български производители на престижното изложение стана възможно благодарение на подкрепата на Министерството на икономиката чрез ИАНМСП, която поема изцяло разходите за наем на изложбена площ, изграждане конструкция на щанда и регистрационни такси на изложителите.
На националния щанд от 160,00 кв.м. се представят производителите на хранителни продукти: Авис ЕООД, Агарикус БГ ЕООД, Апитрейд ЕООД, Арониада – Агро ЕООД, АСТ Попкорн, Бул Вита ЕООД, Ваком МП ООД, Ден и нощ ООД, Джем и Джем ООД, Диавена ООД, Екопрод ООД, ЕТ Контракт – Николай Гаджев, Катрин Ко ЕООД, Корте Дилето ЕООД, Кросати ЕООД, Куминяно фрут ООД, Маклер Комерс ЕООД, Мелбон АД, Моника 871 ЕООД, Натюр БГ ЕООД, Оберон – Х ООД, Олимекс ООД, Органик Суперфудс, Пен Дор АД, Плевен Мес ООД, Първи май АД, Рейс енд Фууд ООД, Садина 99 ООД, Тип Консултрейд ООД, Филипополис, Шоко Тим ООД.
GULFOOD е най-голямата специализирана изложба за хранително-вкусовата промишленост в региона на Персийския залив. Проявата се организира ежегодно, като първото издание е било през 1987 г. В последното издание на Gulfood през 2018 г. на изложбена площ от 93 000 кв.м. участие са взели 4 055 изложители, а посетителите са били над 66 595 търговци и специалисти от сектор хранително-вкусова промишленост от 153 страни. Изложбата събира водещи специалисти от бранша от цял свят.
На Gulfood 2019 ще бъдат представени нови услуги и иновации, които отразяват промените в потребителското търсене. Събитието отново ще посрещне повече от 5 000 изложители и 120 национални павилиона, които представят продукти в 8 сектора на хранително-вкусовата индустрия: напитки; млечни продукти; мазнини и масла; бобови и зърнени продукти и култури; здраве, уелнес & СПА; месо и птици; световно известни марки и храни от цял свят.
От 18 до 20 февруари 2019 г. ще се проведе Среща на върха за иновации. Тя ще предостави сцена за тридневна дискусия с излъчването на глобални социални и икономически перспективи за ХВП индустрията.