Най-големият производител на калиев тор остана без запаси

растенияЗапасите на калий на ключови пазари остават под историческите нива и Китай получава достъп до стратегически резерви, се казва в изявление на Nutrient Ltd, канадската компания, най-големият производител на калиеви торове в света с 20% дял и вторият по големина производител на азотни торове. Експортната компания, собственост на Nutrient and Mosaic, заяви, че е продала всички произведени калиеви торове до края на 2021 г., съобщи Producer.com.

Нутриен ООД отчете увеличение на прогнозата си за печалбата за цялата година, тъй като силното глобално търсене и ограниченото предлагане  помогнаха на компанията да увеличи приходите си за третото тримесечие.

Цените на калиевите торове се покачиха до най-високите си нива от повече от десетилетие, подхранвани от високите цени на царевицата, палмово масло и рапица, тъй като фермерите, които искат да увеличат добивите, използват повече торове.

Цените бяха подкрепени и от проблеми с доставките, причинени от санкциите на САЩ и Европа срещу Беларус, както и проблеми с производството в Mosaic, дъщерно дружество на Nutrien Ltd., тази година в най-голямата калиево находище.

„ Глобалните цени на поташ продължават да се покачват на всички ключови спот пазари, водени от рекордното глобално търсене и високите маржове на производителите “, се казва в изявление на компанията.

 

Leave a Comment