ДФЗ оцени 4 проекта по мярка 8.3 и отхвърли предложението на община Минерални бани, Хасково

горска техникаДържавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) приключи оценката за административно съответствие и допустимост на 4 броя проектни предложения по подмярка 8.3 „Предотвратяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития“ от мярка 8 „Инвестиции в развитие на горските райони и подобряване жизнеспособността на горите“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Проектите са разпределени за обработка във връзка с увеличен бюджет по процедура № BG06RDNP001-8.004, съгласно Заповед № РД09-59/25.01.2021 г. на ръководителя на управляващия орган на ПРСР 2014 – 2020 г. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата възлиза на 40 042 474 лева.

Вследствие увеличението на бюджета по подмярката на етап административно съответствие и допустимост са оценени 4 проекта. До следващия етап на разглеждане – техническа и финансова оценка, преминават 3 проекта, а 1 проект не преминава на последващ етап. Той е на община Минерални бани и е за „Подобряване на горските пътища на територията на община Минерални бани, област Хасково“, в землище на Сърница и подобряване на противопожарна инфраструктура на съществуващ водоизточник за борба с пожарите в землището на с. Сърница.“

На интернет страницата на ДФ „Земеделие“ е публикуван списък с проектите, които не преминават на последващ етап.

В едноседмичен срок след получаване на уведомително писмо, кандидатът с отхвърлен проект може да подаде възражението си пред изпълнителния директор на ДФЗ – РА чрез ИСУН.

След приключване на процедурата по обжалване, за допустимите проектни предложения ще бъде извършена техническа и финансова оценка.

Припомняме, че по подмярка 8.3, прием 2018 г., са одобрени 20 проектни предложения и с кандидатите са сключени административни договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Leave a Comment