Природният газ ще поевтинее от февруари с 14-18%

И оранжериите в Първомай спряха работа заради високата цена на газа Архивна снимка от 2021 г. на Агро Пловдив

И оранжериите в Първомай спряха работа заради високата цена на газа
Архивна снимка от 2021 г. на Агро Пловдив

Председателят на КЕВР Иван Иванов очаква природният газ да поевтинее от февруари с 14 до 18%. Той съобщи това на заседанието за общественото обсъждане на цените на синьото гориво. Окончателното си заявление за намаление на цените „Булгаргаз“ ще внесе на 1 февруари, посочи изпълнителният директор на газовата ни компания Николай Павлов.

„Има значителна динамика на пазара на природен газ в Европа. Отначало имаше спадове. В последните два дни забелязваме увеличение, но при всички положения ние не очакваме изненади и ще има намаление на цената на природния газ“, каза Иванов, цитиран от БНР.

Николай Павлов заяви, че не се очаква прекъсване на доставките на руски газ за нашата страна заради конфликта между Украйна и Русия.

„Съвсем наскоро бордът на директорите имаше разговор с колегите от „Газпром“. Нямаме никакви притеснения и никакъв знак, че ще има прекъсване на доставките, дори напротив. Те потвърдиха, че ще се доставят не само в България, но и в региона, и в Европа. Те ще си изпълняват стриктно своите договорености и ще доставят количествата природен газ“.

„Булгаргаз“ е осигурила необходимите количества газ за своите клиенти, каза още Николай Павлов.

Leave a Comment