В Германия гражданско неподчинение срещу 4% угар и предложение за отлагане на ОСП с още 1 г.

земя под угар
Заради очаквания глад в по-бедните държави, фермерът Вили Кремер-Шилингс смята, че оставянето на земя без реколта е необяснима лудост

Изискването на ЕС за заделяне на четири процента земя (под угар) без никаква реколта от 2023 г. налага гражданско неподчинение, казва фермерът Вили Кремер-Шилингс от Рейнланд, който поддържа блога „Бауер Вили“.

Европейската комисия реши, че от 2023 г. нищо не трябва да расте на поне 4% от обработваемата земя в цяла Европа. От есента на 2022 г. фермерите просто трябва да не обработват или засяват тези площи, за да получават директни плащания от ЕС.

„С оглед на предстоящата и предвидима криза на глада в много бедни страни по света, това е необяснима лудост“, казва Вили Кремер-Шилингс.

Той призовава земеделските производители да поставят зелена четворка на своите ниви, да я залепят на своите коли и трактори и в идеалния случай да измислят допълнителни протестни действия.

Фермерът Вили призовава и земеделските и организациите от хранително-вкусовата индустрия не само от Германия, но и от цяла Европа, да се включат в протестната акция.

Той посочва, че 4-те процента угар за обработваемата земя на Австрия, Холандия, Белгия, Португалия и Люксембург заедно са около 4,22 милиона хектара или 6 милиона футболни игрища.

При среден добив на пшеница за ЕС от 6,1 т/ха, на тази площ могат да се произведат 25,7 милиона тона пшеница. В същото време Египет, Мароко, Тунис, Алжир и Етиопия внасят ежегодно 28,5 милиона тона, посочва фермерът.

Вили Кремер-Шилингс публично обявява гражданско неподчинение, като не желае да изпълни задължението за оставяне на земя под угар. Той предлага на земеделските производители да отгледат реколта на цялата си обработваема земя, противно на закона, докато ситуацията с храните се върне към нормалното.

В Същото време Християндемократическият съюз (ХДС) в Германия смята да подкрепи предложението за отлагане на селскостопанската реформа на ЕС с още една година. Предложението на министъра на земеделието на Северен Рейн-Вестфалия Урсула Хайнен-Есер за отлагане на селскостопанската реформа на ЕС, която ще влезе в сила през 2023 г., има все повече поддръжници в Съюза.

Leave a Comment