Изложбите „Цветна пролет“ и „Природа, лов, риболов“ се завръщат в пловдивския панаир

Те започват на 30 март и ще продължат до неделя, 3 април

След две години ковид-пауза, две атрактивни изложения се завръщат в международния панаир в Пловдив.

Цветна пролет„Цветна пролет“ ще се проведе от 30 март (сряда) до 3 април (неделя). Тя отново ще предложи най-добрите украшения на живата природа – цветя, декоративни храсти и дървета, и плодни фиданки. Заедно с това посетителите ще могат да разгледат също градинско оборудване и аксесоари.

Изложбата е полезна и за строителната индустрия при оформлението на сгради от различен тип, и на ландшафтния дизайн. Презентира модния тренд за екоакценти в дома, офиса, вилата, заведения, хотели и къщи за гости. Допринася за  облагородяване на градската среда с повече елементи от природата. Помага на фермерите с богатото разнообразие от овошки и посадъчен материал за плодови и зеленчукови насаждения.

Успоредно с „Цветна пролет“ в палата 3 ще се започне и международната изложба „Природа, лов, риболов“. Събитието се реализира отново под егидата на Министерството на земеделието и в партньорство с Изпълнителната агенция по горите, държавните горски предприятия и Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ). Темата на 26-ото издание на изложението е „Природозащитната роля на ловеца“. Тя ще бъде разгърната чрез деловата програма и различни атрактивни събития в рамките на форума.

битки на БагатурОсвен голямо разнообразие от изделия за лов, риболов, алтернативен туризъм и спорт от водещи фирми, изложбата представя дейността на държавните горски предприятия, на институции и сдружения, свързани с горското стопанство, рибарството, дивечовъдната дейност, съхраняването и облагородяването на околната среда.

Посетителите в палата 3 ще видят интересна експозиция на ловни трофеи и паднали дивечови рога. Ще имат възможност да тестват 3 D модел на добавена реалност с елен, да гледат ловни стрелби в реално време на екран и да присъстват на демонстрации на уреди за привличане на дивеч. „Електронни разрешителни за лов“ е темата на кръгла маса, която ще се проведе в зала „Пловдив“ на Конгресния център в Панаира в първия ден от изложението.

Специален акцент в съпътстващата програма са събитията, посветени на децата и тяхното позитивно отношение към околната среда. „Горичка в количка“ е забавен формат, в който деца от средните пловдивски училища чрез игри опознават горския свят. “С любов към природата” е мотото на конкурс за детско приложно творчество, който Международен панаир Пловдив инициира сред пловдивските ученици до 12 години.

Посетителите ще видят демонстрации с коне тежковози за теглене на трупи, дърворезба с моторен трион, уреди за привличана на дивеч и други. Всички посетители ще могат да опитат дивечови специалитети. Едно от най-очакваните събития е състезанието по ловна стрелба с гладкоцевно оръжие между отбори от Изпълнителната агенция по горите, шестте държавни предприятия, НЛРС – СЛРБ и БЛРС. То ще бъде излъчвано на живо в палата 3 директно от стрелбищния комплекс – с. Труд. По същото време ще се проведат изпитания на кучета птичари на полигона в ТП „ДЛС – Тракия“.

Leave a Comment