Дагонис® – Новият фунгицид за всички зеленчукови култури

Мултикроп фунгицид за мултизащита, с доказано ниски стойности на MRL 

ДагонисДагонис® е новият универсален фунгицид от БАСФ! Иновация, която осигурява изключително дълга защита за всички зеленчукови култури! Дагонис® е регистриран в повече от 18 различни култури – домати, патладжан, пипер, краставици, грах, тиква, диня, зеле, салата, ягоди и др.

Дагонис® съдържа мобилният SDHI – Xemium® и добре познатият триазол – Дифеноконазол. Комбинацията от двете активни вещества осигурява категорична и продължителна защита. Дагонис® е изключително ефикасен срещу брашнеста мана, алтернария, аскохитоза, ръжда, склеротиния и други икономически важни болести!

Друго предимство на Дагонис® е бързото разграждане на остатъчните количества от активни вещества в продукцията! Ниски стойности на MRL (нива на остатъчни количества) са установени при различни зеленчукови култури. Това предимство помага на зеленчукопроизводителите да отговорят на потребителските изисквания и осигурява свобода за приложение! Краткият карантинен срок позволява използването на Дагонис® почти през цялата вегетация. Ако в началото на вегетацията може да използваме продукти с по-дълъг карантинен срок, то в периода на зазряване това е невъзможно! За ягоди карантинният срок е само 1 ден, за домати, краставици, пипер и патладжан – 3 дни.

Дагонис® е лесен за употреба, може да се смесва с повечето фунгициди и инсектициди на пазара, което го прави сигурен партньор за комбинирани третирания.

Дагонис® предимства:

  • Най-дълга защита
  • Широк спектър на действие
  • Кратък карантинен срок
  • Инструмент за управление на резистентността
  • Бързо разграждане на остатъчните количества от активни вещества в продукцията (MRL)

Опазването на зеленчуците включва комплекс от мероприятия и прецизно приложение на продуктите за растителна защита! Дагонис®  може използвате в най-критичните фази, когато се опазва добива и качеството! Дагонис®  осигурява категорична защита срещу важните болести в зеленчукови култури!

Употребявайте продуктите за растителна защита по безопасен начин. Преди употреба прочетете етикета и информацията за продукта за растителна защита.

Повече информация може да намерите на: agro.basf.bg или Facebook страницата: BASF Решения в земеделието

Прочети още: Дагонис® – Новият универсален SDHI фунгицид от БАСФ за зеленчукови култури

Leave a Comment