Градинари и животновъди от Югоизточна Европа получават канал в YouTube

зеленчуци в щайгиГрадинари и животновъди в Югоизточна Европа ще имат свой интернет сайт, фейсбук страница и канал в мрежата YouTube. Оттам те ще получават данни за услугите, които могат да ползват, за да направят стопанствата си по-конкурентноспособни.

Проект „Транснационална мрежа за подпомагане на малки и средни предприятия в секторите животновъдство и градинарство – АГРО-СТАРТ“  обяви своя уеб страница –http://www.agro-start-see.eu/, където всички заинтересовани страни могат да намерят информация за проекта, партньорите и иновативните подпомагащи инструменти, които ще бъдат създадени в рамките на проекта. Това съобщи Илияна Драганова, експерт в Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия в Русе, цитирана от Дневник.БГ.

В интернет страницата ще има статии от медиите, секция за сваляне на файлове – протокол за подпомагащи услуги в Югоизточна Европа, пътеводител на добри практики, съдържание на курсовете за електронно обучение, видео материали от ключови събития и други.

На фейсбук страницата на „АГРО-СТАРТ“ (https://www.facebook.com/agrostartproject) също може да бъде намерена информация за проекта. Тя ще бъде поле за дискусии и обмен на информация.

На YouTube канала (http://www.youtube.com/watch?v=G_tb1byTNzs&feature=youtu.be) ще се качват видео материали от дейностите по проекта и ще се повишава визуалната идентификация на проект „АГРО-СТАРТ“.

Един съществен недостатък обаче се откроява при разглеждане на посочените информационни канали – не е осигурен още превод на български език.

Проектът „Транснационална мрежа за подпомагане на малки и средни предприятия в секторите животновъдство и градинарство – „АГРО-СТАРТ“  ще продължи две години – до края на ноември 2014 г. Той се изпълнява в седем държави – Румъния, България, Гърция, Италия, Словения, Република Македония, Албания – от 12 организации.

Leave a Comment