Решения за енергопестене, електрически и хибридни автомобили ще покаже Есенният панаир в Пловдив

панаир ПловдивЗелената икономика с нейните най-съществени елементи като енергийна ефективност и пестене на енергия, електромобилност, умни къщи и дигитализация променя облика на Международния технически панаир в Пловдив.

Неговото 76-о издание ще се проведе от 19 до 24 септември.

То ще сложи и началото на тоталната промяна на Техническия панаир, който ще има нова концепция от следващото си издание през 2023 година, съобщават от пловдивското изложение.

В предстоящия Есенен панаир ще участват най-изявените фирми, показващи върхови иновации в енергийната ефективност, пестенето на енергия, електротранспорта, екопроизводството, дигитализацията, въвеждането на „умни решения” във всички сфери на икономиката и бита.

В ЕСЕН 2022 се включват български компании от почти целия браншови спектър. Силно е чуждестранното участие от Индия, Полша, Чехия, Словакия, Дубай и други държави.

Един от най-важните акценти са системите за намаляване на енергийните разходи, които вече в голяма степен затрудняват и производителите, и домакинствата заради поскъпването на енергоносителите.  Различни видове смарт къщи, фотоволтаични модули и елементи, изолации и други приспособления дават решение на този голям проблем.

Концепциите за нова мобилност, която намалява въглеродния отпечатък, са сред главните направления на изложението. Те ще бъдат представени под надслов „Предизвикай бъдещето!“, а посетителите ще могат да видят някои електрически и хибридни автомобили, батерии, зарядни станции, способи за споделено пътуване и други щрихи от транспорта на бъдещето.

 

 

Leave a Comment