Г. Събев: За биологичните фермери е предвиден сериозен финансов ресурс в новата ОСП

празникът в Мало БучиноБиологичното производство ще получи целенасочена подкрепа чрез Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Това каза заместник-министърът на земеделието Георги Събев, който се включи в отбелязването на Европейския ден на биологичното земеделие 2022 г. Тази година празникът бе организиран в мандрата на „Хармоника“ в софийското село Мало Бучино с участието и на други биопроизводители, като събитието бе открито и за граждани.

Три сектора са особено печеливши според проекта на Стратегическия план
Георги Събев със собственика на "Хармоника" – известната ни тенисистка Магдалена Малеева

Георги Събев със собственика на „Хармоника“ – известната ни тенисистка Магдалена Малеева

Заместник-министър Събев призова биологичните производители да не забравят различните възможности, които им предоставят Стратегическият план и Националният план за възстановяване и устойчивост.

„Предвиден е сериозен ресурс, чрез който може да бъде закупена техника и да се развива щадящо за климата биопроизводство“, отбеляза аграрният заместник-министър. Той запозна стопаните с продължаващия диалог с Европейската комисия (ЕК) по отношение на Стратегическия план.

Биопроизводителите посочиха, че за да расте този вид земеделие, трябва да имат сигурност.

В заключение Георги Събев поздрави организаторите и изтъкна, че българските фермери трябва да показват на обществото какво работят и как това се отразява на околната среда.

Leave a Comment