Докторант по фитопатология стана съветник на министър Гечев

МЗХГ

Макар че конкурсът за съветник на служебния земеделски министър Явор Гечев бе за студенти, днес от аграрното министерство обявиха, че са избрали докторант.

Десислава Бонева е докторант към катедра „Фитопатология“, с научна специалност „Растителна защита“ в Аграрния университет в Пловдив. Тя ще бъде пълноправен член в екипа на министър Явор Гечев.

Семейството на Бонева се занимава със зърнопроизводство повече от 30 години. От малка е част от аграрния бизнес и съпътстващите го проблеми.

Десислава Бонева притежава сертификат за стаж по програмата „Молекулярна характеристика на вирусните заболявания, причинени от фитоплазмени гъбички“ към Erasmus+ и  e наградена за „Студент на годината 2020“ към Аграрен университет за високи постижения в образованието и личностното развитие в категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“.

В конкурса взеха участие повече от 20 студенти, съобщават още от МЗм. Участниците бяха от различни висши учебни заведения, сред които Лесотехническия университет, Тракийски университет, Университет за национално и световно стопанство (УНСС) и от Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Никола Пушкаров“.

Leave a Comment