Два земеделски форума утре в Пловдив

конференция дигитално земеделиеДва земеделски форума ще се проведат утре, 29 септември, в Пловдив.

Министърът на земеделието Явор Гечев ще открие утре конференция за интелигентно земеделие „Поглед в бъдещето” в 9:30 часа в Пловдив. Мястото е хотел Double Tree by Hilton, пл. „Св. Петка“ №1.

Трима министри представят в Пловдив финансирането на интелигентно земеделие

В рамките на #AGRO 4.0 ще бъдат обсъдени европейските и национални политики за цифрово земеделие 2021-2027 г., възможностите за финансиране на цифровата трансформация на агросектора и селските райони. Ще бъдат представени и технологиите на Земеделие 4.0, тяхното приложение и ползи за успешен агробизнес. Във фокуса на конференцията ще бъде и решаването на настоящите екологични и социални предизвикателства пред земеделските производители чрез новите технологии в селското стопанство.

От 12 часа, същия ден, министър Гечев ще присъства на подписването на Меморандум за сътрудничество между Университет по хранителни технологии-Пловдив, Аграрен университет-Пловдив и Медицински университет-Пловдив за учредяване на консорциума PlovdivWineUni. В него ще се включи и Виторио Новела, заместник-президент на Международна организация по лозата и виното.

Крум НеделковПак утре заместник-министърът на земеделието доц. Крум Неделков ще открие Втория международен ветеринарномедицински конгрес, организиран съвместно от Българския ветеринарен съюз и Ветеринарна камара на Република Северна Македония. Официалното откриване е от 11:00 ч., в парк-хотел „Санкт Петербург“, Пловдив.

Дискусията ще даде насоки за реализация на нови цели и инициативи в областта на ветеринарномедицинската дейност за гарантиране на здравеопазването на животните и хората.

Leave a Comment