7500 предприятия и фермери в Румъния ще получат добър достъп до заеми чрез европрограма

РумънияДостъпът до микрофинансиране на предприемачи и фермери в Румъния ще бъде подсилен от новото сътрудничество между Европейския инвестиционен фонд (EIF), подкрепено от новата програма InvestEU , и BT Mic, най-голямата институция за микрофинансиране в Румъния.

Очаква се това да отключи инвестиции от 100 милиона евро в нови заеми за микрофинансиране, насочени към повече от 7500 микропредприятия в Румъния и да подобри достъпа до финансиране за микропредприемачи и дребни фермери.

Това ново споразумение с BT Mic, специализираното дъщерно дружество за микрофинансиране на Banca Transilvania, най-голямата банкова група в Румъния, има за цел да осигури подобрен достъп до заеми за много малки предприемачи, с пряко въздействие върху създаването на работни места и икономическото развитие. Новото сътрудничество представлява първата операция в Румъния, подкрепена от InvestEU.

Фондът InvestEU се изпълнява чрез финансови партньори, които ще инвестират в проекти, като използват гаранцията от бюджета на ЕС от 26,2 милиарда евро.

Leave a Comment