Празник на земеделската наука днес в Селскостопанска академия

Снимка на ССА

Снимка на ССА

Днес Селскостопанска академия ще отпразнува 140 години земеделска наука като отдаде почит на основоположниците и на делото на академик Павел Попов, роден преди 120 години. Ще бъде направен преглед на научните успехи през последната година, ще се връчат удостоверения на новите учени, а също и свидетелства за иновативни продукти. Накрая празникът ще продължи към отрупани с храни маси в изложението „Даровете на природата“. Очаква се президентът Румен Радев да гостува на изследователите в празничния ден.

Тържеството ще започне в 11 часа в аулата на академията със слово на председателя проф. Мартин Банов.

Главният научен секретар проф. д-р Елена Тодоровска ще представи новохабилитирани учени, които ще получат удостоверенията си от Председателя на Академията. Председателят на Постоянната комисия за иновации и технологии към ССА проф. д-р Виолета Божанова ще връчи свидетелства за иновативни научни продукти.

 

Пред Аулата на ССА ще бъде представен експозиционен кът, посветен на 120 годишнината от рождението на големия български учен акад. Павел Попов, като част от тържественото отбелязване „140 години земеделска наука в България“.

Празникът ще завърши с разглеждане на изложението „Даровете на природата“, представено от структурните научни звена на Селскостопанска академия. Организаторите  предоставят възможност на  гостите  да преоткрият в изложените продукти съхранените български традиции , автентичен вкус и новаторски решения.

 

Leave a Comment