Росен Костурков е новият председател на земеделската комисия в парламента

1653210501

Росен Костурков, депутат от „Продължаваме промяната“, беше избран днес за председател на Комисията по земеделие, храни и гори в 48-то Народно събрание. Това се случи, след като съпартиецът му Иван Христанов оттегли кандидатурата си. Решението беше взето след  бойкот от всички политически партии с изключение на „Демократична България“, организиран през миналата седмица срещу кандидатурата на бившия зам.-министър на земеделието.

Росен Костурков е роден през 1972 г. в Панагюрище. Завършва Образцова математическа гимназия в Пловдив, а след това придобива магистърска степен инженер „Електроника/​оптикоелектроника и лазерна техника“ към Техническия университет – София, филиал Пловдив. На парламентарните избори през ноември 2021 г., като кандидат за народен представител, е водач в листата на „Продължаваме промяната“ за 17 МИР Пловдив – област, откъдето е избран.

 

В предишния парламент Костурков активно защитаваше политиките на „Продължаваме промяната“, свързани със структурните промени в Българската агенция за безопасност на храните БАБХ. Заедно с колегите си Христанов и Христо Даскалов той работеше активно за връщане на държавността при контрола върху храните по южната ни граница.

Leave a Comment