Онлайн обучение за идеалния домат организира ИЗК „Марица“

ДоматиПрактическо обучение на тема „Открий своя идеален домат“ организира ИЗК „Марица“ на 19 декември 2022 г. Обучението е част от международния проект HARNESSTOM, в който се включват 22-ма участници, сред които и пловдивският институт. 

Производители на зеленчуци, хоби градинари и всеки, който има интерес към темата може да се включи безплатно през zoomслед предварителна регистрация.

 

Обучението има за цел да представи на разбираем език какво прави един домат идеален, къде може да го намерите, както и да представи мнението на различни професионалисти за това какво е идеалният домат.

Осем презентации от представители на България, Испания, Италия, Франция ще бъдат на вниманието на участниците. Една от тях разкрива кое прави домата вкусен, друга – кое създава цвета на домата. Има лекция и за богатството на генбанките с доматени семена, а също и как трябва да се отглеждат доматите, за да станат вкусни. Доц. Иванка Тринговска от ИЗК „Марица“ ще участва с темата „Селекция на идеалния домат“.

Накрая ще има и заключителна дискусия.

Презентациите ще са под формата на кратки видеа в Youtube със субтитри на английски. Тези, които желаят могат да се възползват от услугата за автоматичен превод на субтитри в Youtube. Участниците ще могат да задават въпроси. Осигурен е симултантен превод на отговорите на няколко езика. Участието е безплатно.

За да получите линк за достъп е необходимо предварително да регистрирате участието си https://forms.gle/Gccak2LSFn5RLcsU6

Прочети още: Домати като никои други у нас показа ИЗК „Марица“ на опитното поле

Leave a Comment