АЗПБ подготвя национална земеделска среща през февруари

Експерти ще отговарят на актуални въпроси на земеделци и животновъди

хотел КазанлъкТрадиционната Национална среща на земеделските производители, която Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) организира, ще се проведе в периода 15-16 февруари 2023 г. (сряда и четвъртък), в Kings` Valley Medical & Spa Hotel в Казанлък. Националната среща ще бъде първото корпоративно събитие в новооткрития хотелски комплекс с най-модерния СПА център в България, минерални басейни, водни атракции, ресторант и атрактивна обстановка, съобщават от асоциацията. 

Богата и интересна програма с актуални теми е подготвена за участниците в събитието. Зърнени пазари и въглеродно земеделие ще бъдат част от акцентите на срещата. Ще бъдат дискутирани още Кампания директни плащания 2023 г., новости в изискванията и санкции.

По време на събитието ще бъдат представени и възможностите за земеделските производители по Стратегическия план и Националния план за възстановяване и устойчивост.

Гост-лектори от Министерството на земеделието, Европейската комисия и Европейския парламент ще представят всички новости, свързани с европейската и национална политика през 2023 г.

Освен това на в събитието ще се включат и много фирми от агросектора като НИК, BASF, Corteva, Агротрон-М,  които от своя страна ще представят новостите в оборудването и механизацията, растителна защита, торове, ВЕИ, демонстрации с дронове и още.

Представители на банки и застрахователни компании също ще посочат актуалните възможности за земеделските производители. 

АЗПБ, съвместно с партньорските организации свине и птици ще организират панели по проблемни теми, свързани със секторите Свиневъдство и Птицевъдство.

Експертите ще обсъдят още новите изисквания в мярката за хуманно отношение, пазарите и вноса на месо. В рамките на дискусията те ще обсъдят още предложението на ЕК за постепенно прекратяване на систематичното убиване на мъжки пилета, както и предложената промяна в директива на ЕС относно емисиите от промишлеността.

Участие може да бъде заявено чрез попълване на регистрационна форма, която ще намерите на сайта на асоциацията: www.azpb.org

 

 

 

Leave a Comment