Честита Коледа!

20221218_153338

Честита Коледа!

Заедно с добрите пожелания и подаръците, които си разменяме, нека не забравяме, че днес празнуваме Рождество Христово и следователно празнуваме любовта, прошката, щедростта, вярата, смирението и безсмъртието.

Днес празнуваме раждането на Учителя на християнския свят, който вече повече от 2000 години учи света да бъде по-добър и осъзнат. Но все още има много за учене, след като вилнее война и недостатъците ни никнат като неунищожими плевели в полето. И така ще бъде во веки веков.

Светът е измислица, в която красивото съдържа грозното, в която побеждава ту доброто, ту злото, в която, когато сме бедни, можем да станем богати и обратното, но винаги ще си бъдем пак ние, каквито сме. Светът е уникално място, в което не можеш да вярваш на очевидното, няма окончателна истина, ако си създал 100 прогнози, ще се случи 101-та. Нищо не е постоянно, всичко се променя. И най-интересното е, че във всеки от нас се съдържа цялото творение – войната и красивите залези, любовта и непоносимата омраза, шансът и пропадането, желанието да живееш и желанието да умреш.

Затова най-доброто пожелание на Рождество Христово е да бъдем здрави, да изпълняваме по най-добрия начин делата си, да не съдим, да обичаме и да сме сигурни, че каквото и да ни се случи, е за наше добро. Защото Бог е любов, а не прокурор.

Весел празник!

Leave a Comment