Държавата ще финансира българско участие в изложението за биохрани „Биофах 2023“

биофахМинистерският съвет одобри участието на България в Международното изложение за биохрани „БИОФАХ 2023”. То ще се проведе в периода 14 – 17 февруари 2023 г. в гр. Нюрнберг, Федерална република Германия.

Международното изложение за биохрани „БИОФАХ 2023” е едно от най- авторитетните в света изложение в областта на биохраните. В допълнение на това, участие в изложение от подобен мащаб дава шанс на представителите от родното биологично селско стопанство и хранително-вкусова промишленост да поддържат и създават нови бизнес контакти, което е особено важно в периода на икономическите затруднения, произтичащи от постпандемичната ситуация и усложнената политическа обстановка, предвид конфликта между Русия и Украйна. Разходите по подготовката и участието на България са за сметка на бюджета на Министерството на земеделието, с изключение на тези, които ще бъдат обезпечени от Държавна помощ SA. 47097 „Помощ за участие в изложения”.

Изложението се провежда за първи път в град Нюрнберг през 1999 г., като тази традиция продължава и до днес с огромен успех. През 2020 г. то е посетено от около 51 500 търговски посетители при 3 266 изложители.

Leave a Comment