С прецизна сеитба аржентински фермер „нарисува“ Лионел Меси на поле с царевица

Земеделско изкуство: Меси върху царевичната нива Снимка на Ройтерс

Земеделско изкуство: Меси върху царевичната нива
Снимка на Ройтерс

Лионел Меси беше увековечен в Аржентина в почит, варираща от татуировки до стенописи, след като поведе националния отбор да спечели Световното първенство по футбол. Сега лицето му може да се види и от небесата – на специално проектирано царевично поле, пише Си Ен Ен.

Полето в Лос Кондорес в централната провинция Кордоба беше засято с помощта на алгоритъм, който изчислява къде трябва да се засадят семената, така че когато царевицата порасне, да бъде създаден огромен визуален образ на брадатата физиономия на Меси .

„За мен Меси е непобедим“, каза Максимилиано Спинаце, земеделският производител, който засади необичайната растителна формация като празнуване на победата на отбора, първото им световно първенство, след като Диего Марадона поведе отбора през 1986 г.

„Сега сме световни шампиони, радвам се, че това може да се изрази чрез засяване на културата“, каза фермерът.

Лудата по футбола южноамериканска страна е основен земеделски производител, третият по големина световен износител на царевица. Земеделието е основният двигател на износа, въпреки че футболът може да е най-голямата му претенция за слава.

Земеделският инженер Карлос Фаричели проектира кодирането за машините, което им позволи да засеят по прецизен модел, така че да създадат крайния образ, като определени зони са по-плътни със семена от други.

„Имах идеята да направя код, който да влезе в сеялките с лицето на Меси като почит“, каза той, добавяйки, че след това е предоставил кода на всички фермери, „които се осмелят да го засеят“.

Използвайки инструменти за геокодиране, машината знае колко семена на квадратен метър трябва да постави на определени места, за да създаде контраст за различните части на лицето на Меси, каза Фаричели.

„Така че, когато тази царевица расте и се направи въздушна снимка, където растенията са по-близо едно до друго и земята е по-малко видима, по-интензивно зелено контрастира с мястото, където има по-малко растения и тогава се създава този вид селскостопанско изкуство.“

Leave a Comment