България е известна със своите аромати и вкусове на храни

български щанд Зелена седмица Берлин 2023 г.

България е известна със своите аромати и вкусове на храни. С тези думи министърът на земеделието Явор Гечев се обърна към германския си колега Джем Йоздемир, европейския комисар по земеделие Януш Войчеховски, кмета на Берлин Франциска Гифай и другите гости, които участваха в официалното откриване на българския щанд на Международното изложение за земеделие, хранително-вкусова промишленост и градинарство „Зелена седмица Берлин 2023“. Те разгледаха представените на щанда традиционни български продукти. В събитието участва и заместник-министърът на земеделието Георги Събев, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

На изложението страната ни е представена от 14 български производители от хранително-вкусовата промишленост. България участва в събитието за 32-ри пореден път, като тази година щандът на страната е с площ 198 кв. м и представя продукти като мед, вино, млечни и месни изделия, козметика, биопродукти и други.

В рамките на посещението си в Германия министър Явор Гечев ще проведе разговори по актуални теми с негови колеги от други европейски държави.

Министър Гечев ще участва и в Срещата на върха на земеделските министри в събота (21 януари), която се организира от Федералното министерство на прехраната и земеделието на Германия. Тя е на тема „Трансформиране на хранителните системи. Световен отговор на многобройните кризи”.

Leave a Comment