Български градинари ще участват със свой щанд във Фрут Логистика в Берлин

Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция взе участие във Фрут Логистика миналата година

Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция взе участие във Фрут Логистика миналата година

Националният съюз на градинарите в България ще участва със свой щанд във водещото световно изложение на глобалния бизнес с пресни плодове и зеленчуци – FRUIT LOGISTICA 2023 в Берлин, съобщиха от организацията. От  8-ми до 10-ти февруари 2023 членове на НСГБ ще представят  в германската столица качествена българска продукция и нови концепции за печелившо и устойчиво производство. Те ще заемат щанд А 32 в палата №7 в панаира в Берлин. Участието на българските производители е с подкрепата на Министерството на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“.

Производителите на плодове и зеленчуци по целия свят се сблъскват с предизвикателството да снижават разходите си за производство и да намалят въздействието върху околната среда. Към това трябва да прибавим галопиращите цени на семена, торове и препарати, на оборудването и енергоносителите, недостига на работна ръка и не на последно място – изненадващо топлата и безснежна зима и продължаващата няколко години суша, която очертава нелека картина пред българското земеделие. На този фон Съюзът на градинарите поема инициативата да подкрепи конкурентоспособността на българските плодове, зеленчуци и цветя, и да съдейства за представянето им не само на българския, но най-вече на международните пазари за повишаване обема на износа, разказва Мариана Милтенова, председател на УС на Съюза на градинарите в България.

„Би било невъзможно да обхванем всичко, което секторът ще покаже на Фрут Логистика, но в рамките на няколко дни ще представим българските производители, моделите и технологиите, които прилагаме, а за нас е шанс да разгледаме някои от новите тенденции и иновациите, които ще оформят световното производство и търговия с плодове и зеленчуци през 2023 г.”, коментира още Мариана Милтенова. Тя допълни, че светът на свежите идеи в сектора ще се излъчва също във FRUIT LOGISTICA Online, YouTube канала на FRUIT LOGISTICA и във Fruitnet.com.

Повече от 3300 изложители от 91 страни ще представят на панаира за плодове и зеленчуци своите продукти, услуги и технически решения на FRUIT LOGISTICA. Около 73 000 търговци и търговски посетители от 135 страни взеха участие в  последното събитие.

Leave a Comment