УХТ организира специално събитие в рамките на „Винария“ в Пловдив

19 млади енолози полагат Дионисиева клетва на церемонията за раздаване на Златните ритони за най-добрите вина

Пламен МолловУниверситетът по хранителни технологии (УХТ) организира в партньорство с Международен панаир Пловдив специално събитие в рамките на 30-то издание на престижната Международна изложба за лозарство и винарство „Винария 2023“. То ще се проведе на 22 февруари 2023 г., сряда, от 16,30 ч. в Конгресния център на панаира.

На него ректорът проф. д-р Пламен Моллов ще представи новата магистърска програма, която се реализира под егидата на Международната организация по лозата и виното – OIV.

Официални гости ще бъдат вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на туризма Илин Димитров, министърът на земеделието Явор Гечев, бившият вицепремиер Меглена Плугчиева, Н.Пр. Джузепина Дзара, посланик на Италия у нас, Роберто Руис, търговски и икономически съветник на посолството на Кралство Испания в България, проф. Виторино Новело, вицепрезидент на Комисията по лозарство на OIV, Роберто Санторели, председател на Конфиндустрия България, както и представители на бизнеса.

По време на събитието ще бъдат връчени Златни ритони и медали на отличените участници в Международния конкурс за вина и спиртни напитки, възстановен след 4-годишно прекъсване от УХТ и Съюза на енолозите в България.

Своята тържествена Дионисиева клетва ще положат 19 млади енолози – възпитаници на университета. Те ще получат грамоти от зам.-ректора доц. д-р Христо Спасов и ще бъдат приети в Съюза на енолозите.

 

Leave a Comment