Честит 8 март, жени!

Снимка на kazanlak.com

Снимка на kazanlak.com

На 8 март честитим от десетилетия празника на жените.

Още от яслите децата знаят, че този ден е за мама и затова застават с цялата обич в лицето си пред фотоапарата, за да подарят своя портрет на най-любимото им (тогава) и завинаги единствено същество.

Този ден е празник за жените-майки, които са благословени в живота си и с този цвят на любовта – към детето като малко и като голямо. Друга е тази любов и много често тя е протегнатата ръка, която спасява жената, попаднала в блатото на различни неблагополучия. Тази любов е пълна с радости, страхове и гордост, тя е пламък в сърцето, който никога не угасва.

8 март е празник на жените, които внасят най-топлите цветове в картината на живота. Без жена до себе си мъжът е малко или повече отшелник. Въображението му е бедно, домът му е студен, яденето му е сухо, вкусът към живота все по-слаб, тишината все по-дълбока.

8 март е за жените, които стават баби и започват да разказват приказката на живота на внучетата. Всяко дете трябва да има поне една баба и поне една леля, за да започне още от малко да усеща колко многолики са светът, емоциите, мислите, въображението.

Честит празник на всички и нека той продължи през всеки ден от годината!

 

Leave a Comment