„Природа, Лов, Риболов“ ще предложи 3D проектиране на диви животни и уроци за къмпинг

Атрактивната изложба ще е от 22 до 26 март в Международния панаир в Пловди

Багатур27-ото издание на международното изложение „ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ“ се очертава като най-атрактивното за последните години. То ще се проведе от 22 до 26 март 2023 г. в Международен панаир Пловдив с изключително богатата съпътстваща програма. В нея са предвидени разнообразни забавни и полезни формати за деца и ученици, а специален акцент е 8-ата национална трофейна изложба на паднали дивечови рога. Експозицията е посветена на 125-годишнината на Съюз на ловците и риболовците в България и ще остане до 9 април в Панаира.

Международното изложение отново се  реализира под егидата на Министерството на земеделието и в партньорство с Изпълнителната агенция по горите, държавните горски предприятия и Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ). Освен голямо разнообразие от изделия за лов, риболов, алтернативен туризъм и спорт от водещи фирми, изложбата представя дейността на държавните горски предприятия, на институции и сдружения, свързани с горското стопанство, рибарството, дивечовъдната дейност, съхраняването и облагородяването на околната среда.

Парковите пространства на Международен панаир Пловдив ще се превърнат в естествени декори за обучителната програма на деца и ученици. За втори път ще се проведе инициативата „Горичка в количка“, в която деца от пловдивски училища ще опознават горския свят по забавен начин. Формирането на позитивно отношение към околната среда е във фокуса на обучения и занимания със средношколници. В специално „Горско училище“ те ще се учат да къмпингуват безопасно, да разпознават дивечови следи и звуци, да се ориентират в гората и да я пазят от пожари. На подрастващите е посветена цяла поредица от занимания по горска педагогика в рамките на петдневното изложение. Част от тях са творчески, като изработването на диорами от естествени материали и рисунки на тема „Прозорец към природата“. Други са чисто практически, като например запознаването с риболовни техники и тънкости за улов на риба. Мини конна база ще бъде на разположение за желаещите да пояздят. Всеки ден на изложбата организацията „Бага Тур“ ще прави демонстрации на старинни умения и практики, свързани с българската история, природа и дивите животни.

Атракциите за възрастните в рамките на изложението също не са малко. Посетителите ще могат да тестват модела на добавена реалност – 3D проектиране на диви животни, да стрелят с лък, да гледат игра с мечове, пресъздаваща традициите на древната Дунавска България, и да опитат дивечови специалитети. Много интересна ще бъде и киноложката беседа с представянето на различни породи ловни кучета.

Ути бъчваров на Природа, лов, РиболовИзложбата гарантира много съботно настроение със специалния ловен концерт, който ще изнесе духовият оркестър с мажоретен състав на ученици от Велинград. Веднага след тяхното изпълнение ще започне и 4-я национален турнир по надсвирване със свирки за примамване на дивеч. Дамският ловен клуб „Аврора“ ще представи своята дейност и ще почерпи посетителите с приготвени на място ястия от дивечово месо. Традиционно ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ стартира с аромата на дивечови гозби, които популярният и обичан Ути Бъчваров готви пред Палата 3. И 27-ото издание ще започне така, а международното изложение очаква посетителите в периода 22-26 март от 10:00 до 16:00 часа.

Leave a Comment