Всичко на „Цветна пролет“ в панаира от 3 лева за мащерка до 500 лева за магнолия

Цветна пролет

Изложбата „Цветна пролет“ в Международния панаир събуди пловдивчани и ги привлече да си напазаруват цветя, храсти и дръвчета за дома и двора.

И продавачи, и купувачи се оплакваха от по-високите цени тази година, а производителите на цветя повтаряха, че дори почвата много е поскъпнала.

Високите магнолии струват 500 лв.

Високите магнолии струват 500 лв.

Магнолиите – едни от първите цъфтящи още през зимата вечнозелени дървета, се предлагат на цени от 30 до 500 лева. По-ниската цена е на разсади с розови и виолетови цветове. Към 80 лева струват фиданките (около 1,5 м) с кремави цветове, а високите към 3 метра и цъфтящи дръвчета са на  500 лева, като тук очевидно времето е остойностено, тъй като на този вид са му нужни 5-6 години, докато започне да цъфти.

Съвсем достъпни са билките-подправки розмарин и каскадна мащерка. Те се предлагат в мънички саксийки за 3 лева корена.

Екзотичното ягодово дърво също привлича внимание със снимка на плодовете му. Те приличат действително на ягоди, но се раждат през зимата. Ягодовото дърво е вечно зелено и може да се закупи за 25 лева.

Хибискус 1с оранжеви цветове) на преден план

Хибискус (с оранжеви цветове) на преден план

Китайската роза, позната като хибискус, се предлага 20 лева.

Щамповите рози, внос от Гърция, са с вече оформено здраво стъбло,върху което след месец-два ще се появи жив букет от малки рози. Някои розови дръвчета са с два цвята. Цената им е 25 лева. Храстовите рози струват 20 лева.

Щампови и храстовидни рози

Щампови и храстовидни рози

Предлагат се и маслинови дръвчета, които със затоплянето на климата стават все по-достъпни да родят реколта и у нас. Те могат да се закупят за 40 лева.

Успоредно с „Цветна пролет“ в панаира се провежда и изложбата „Природа, Лов, Риболов“.

 

 

 

Leave a Comment