120 студенти от Тракийския университет получиха дипломите си като ветеринарни лекари

студенти в Тракийския университетНа тържествена церемония аулата на Тракийски университет днес своите дипломи получиха 120 ветеринарни лекари. От тях своето обучение на български език са провели 94 ветеринарни лекари сред които 7 чуждестранни студенти от Гърция и Кипър. Дипломи получиха и 26 абсолвенти, обучавали се на английски език, съобщи БТА.

„Вие бяхте силен випуск. Искаме да ви поздравим, че за шест години доказахте, че можете, знаете как да се справите, имате умения, знания и възможности да работите като ветеринарни лекари“, обърна се към завършващите старозагорската алма-матер деканът на Ветеринарномедицинския факултет проф. Тодор Стоянчев. Той посочи, че „няма нито един безработен ветеринарен лекар. Работодателите в България и в чужбина чакат дипломирането на ветеринарни лекари, които да започнат да работят при тях“, каза деканът.

В присъствието на своите роднини и близки младите ветеринарни лекари положиха Хипократова клетва за спазване за етично упражняване на медицина.

„Аз самият съм ветеринарен лекар и бях един от първите, които преди повече от преди пет години ви посрещна като първокурсници в Тракийски университет“, каза пред завършващите ректорът на висшето учебно заведение проф. Добри Ярков. Той посочи, че „Ветеринарномедицинския факултет на Тракийски университет кове кадри за България. Пожелавам ви добро кариерно развитие в тези смутни времена“, каза още ректорът.

„Бъдете достойни ветеринарни лекари. Това е сериозна и отговорна задача, която се надявам да се превърне във Ваша кауза. С тези думи се обърна и заместник-министърът на земеделието доц. д-р Крум Неделков към абсолвентите от Ветеринарномедицинския факултет в Тракийския университет. „Ветеринарен лекар е специалност с дълголетна история и авторитет в обществото, която изисква много всеотдайност“, допълни той.

Leave a Comment