Митинг за заплати на служителите от „Борба с градушките“ утре в Пловдивско

Ще бъде блокирано кръстовището до с. Поповица на пътя към Хасково

Федерацията на независимите синдикати от земеделието към КНСБ ще проведе в петък, 1 септември, протестен митинг на работещите в Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ под надслов „Не вярваме, че няма пари за увеличение на заплатите в Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ и Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури“!“.

Полигонът край с. Поповица, Пловдивско

Протестиращите ще блокират възлово кръстовище на пътя между Пловдив и Хасково в близост до с. Поповица (републикански път I 804 и ул. №2 – линк към местоположението: https://maps.app.goo.gl/cSa2EYfttubN7xiU7?g_st=com.readdle.smartemail.share). Началото на митинга е в 7 часа.

Работещите в двете агенции настояват за увеличение на заплатите с 15% и незабавна среща с министъра на земеделието Кирил Вътев за обсъждане на възможностите.

От ФНСЗ алармират за пореден път, че без увеличение на заплатите в ИАРА и ИАБГ ще последват още протести, включително и ефективни стачни действия на работните места, което би застрашило градозащитата през настоящия сезон в месеците, когато предстоят активни метеорологични явления, а селскостопанската реколта още не е прибрана.

КНСБ-Пловдив

Leave a Comment