От 15 ноември по 16 храни в магазин ще са по-евтини и с логото „Достъпно за вас“

От 15 ноември в големите, а и в по-малки магазини, ще започне инициативата на икономическото министерство „Достъпно за вас“. В търговските обекти, които се включват в нея, всяка седмица ще намаляват цените на 16 от избрани от икономическото министерство общо 50 продукта – зеленчуци, плодове, протеини. По-евтините стоки ще са с логото „Достъпно за вас“. Това съобщи тази сутрин пред бТВ икономическият министър Богдан Богданов. В инициативата участват всички хранителни вериги. Във втория етап се очаква в нея да влязат нехранителни и лекарствени продукти.

В министерството ще се прави анализ всяка седмица, като на сайта му предстои да има възможност потребителите да избират конкретен продукт и да видят как се предлага в цялата страна.

Богдан Богданов коментира и дерогацията за внос на руски петрол към българската рафинерия на „Лукойл“. По думите му вече има план как да се премине на неруски петрол.

Икономическият министър бе категоричен, че цените на бензина и дизела в България са най-ниските, сравнено с страните от ЕС.

Leave a Comment