Фунгицидът Даксър – отлична защита от болести при житни на отлична цена

Приложен в година с критично променлив климат, новият продукт на БАСФ е запазил чисти от болести посевите

В първата си година на прилагане в България фунгицидът Даксър на БАСФ е третиран върху впечатляващите 2 250 000 декара.

“Това е поредният успешен парнтьорски проект между нас от БАСФ и вас, българските земеделци. Защото през тази особена 2023 г. ние поехме риска да вкараме достатъчно големи количества от Даксър, а вие ни се доверихте и третирахте“.

С тези думи Мария Неделчева, Търговският мениджър на БАСФ в България, се обърна към зърнопроизводителите, които участваха в 11-я Национален Агро Семинар, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите в края на ноември 2023 г.

Даксър е третият фунгицид от линията Ревизол след Ревистар Флекс и Ревикеър. „Ние го нарекохме балансьор за всяка технология“, поясни Търговският мениджър.

Даксър съчетава едновременно изключителен контрол срещу болести и физиологичен зелен ефект на посевите.

Фунгицидът може да се прилага както превантивно, така и лечебно. Може да бъде избор както за първо, така и за второ третиране.

„Съчетанието на всичките предимство води до това, което търсим: устойчиви, стабилни добиви и оптимизирани разходи.

Това, което прави Даксър е, че независимо дали ще решите да започнете фунгицидната си технология с него и го изберете като първи фунгицид, или той ще бъде вашия избор за второ третиране, и в двата случая

препоръчителната доза е 75 мл на декар.

Тя е и агрономически, и икономически оправдана“, посочи Мария Неделчева.

Търговският мениджър показа изведени на полето наблюдения от района на Североизточна България.

На едната снимка се виждаше чист зелен посев от третирани с Даксър в доза 75 мл/дка пшенични растения, западноевропейска селекция.

Неволен пропуск на пръскачката  на същото поле показва на втората контролна снимка какво би се случило с този блок, ако не е бил третиран.

„Превантивното използване на продукта е това, което ни трябва, защото то защитава посевите и оправдава вложените инвестиции“, посъветва Мария Неделчева.

Бе показано и действието на Даксър с

илюстрации от района на село Дропла. 

„Всички знаем, че 2023 г. беше особено благоприятна за развитие на болести. Започна суха и студена, след това стана влажна и студена пролет. После започна влажно и топло лято. И така се редуваха различни периоди, които ни изправиха пред множество предизвикателства“, припомни тазгодишните сезони с непредвидим характер търговският мениджър.

Отново бе показана фотография с пшеница от демонстрационно поле на открито. Заради честите и продължителни превалявания третирането с Даксър в доза 75 мл се е случило при видими първи симптоми на заболяване. Новият фунгицид на БАСФ е стопирал болестта.

В края на представянето на продукта Мария обобщи: „Достатъчно е да запомните, че Даксър е фунгицидът, който е балансьор във всяка технология, защото осигурява отлична защита от болести на отлична цена.“

Leave a Comment