Инициативният комитет срещу министър Вътев съобщи, че продължава протестите

Протестиращите пред сградата на правителството днес внесоха заявление за среща с премиера акад. Денков

И утре протестите на земеделските производители продължават по райони в определени точки на страната, съобщи Инициативният комитет.

На днешния протест пред Министерски съвет присъстваха представители на земеделски производители от всички организации от Инициативния комитет, като над 1000 човека се събраха пред сградата на МС.

Инициативният комитет внесе заявление за среща с министър-председателя акад. Николай Денков и входира в деловодството декларацията с исканията на протестиращите, която бе представена и вчера по време на пресконференция.

„Питам се защо министър-председателя не вижда, че тези хора от БАК не представляват целия земеделски сектор в България и как ще подпише меморандум само с тях? Той е подведен от земеделския министър Вътев“, заяви Мария Степанчева, председател на Асоциацията на биволовъдите в България.

„Трябва да обясним на министър-председателя, че министър Вътев не се справя с цялостната политика в земеделието. Нашият проблем в никакъв случай не е в това, че той не иска да разговаря с нас“, заяви Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България.

„Министър Вътев непрекъснато говори за диалог, но по отношение на плодове и зеленчуци имаше един-единствен Консултативен съвет за плодове и зеленчуци през август“, каза Живка Гроздева, председател на Асоциацията на овощарите в България.

От както министър Вътев встъпи в длъжност, са проведени и само един Консултативен съвет по месото и един за млякото.

Leave a Comment