Министър Вътев открива мега изложбата на земеделието и храните в Пловдив, разположена върху 40 дка

Земеделският министър Кирил Вътев ще открие днес в 11:30 часа изложбите Агра, Винария и Фудтех на площада пред официалния вход на Международния панаир Пловдив.

Входният билет е 7 лева, има намаления за ученици и пенсионери.

Гост на събитието е министърът на земеделието, горите и развитието на селските райони на Република Косово Фатон Пеци.

Мегаизложението е разположено в седем палати, а общата изложбена площ, заедно с откритите пространства, е 40 700 кв. м. Изложителите са 580 от 16 държави. От изложбения център очакват 50 000 души да посетят панаира до събота, 24 февруари, когато той приключва в ранния следобед.

Прочети още:

Виж Деловата програма на АГРА, ВИНАРИЯ И ФУДТЕХ 2024

Съорганизатор на изложението и тази година е Асоциация АГРОТЕХ. Официални гости на АГРОТЕХ тази година ще бъдат представители на най-голямата Европейска организация за земеделска техника – СЕМА.

Днес министър Вътев ще открие в 14:00 ч в зала „Пловдив“ в Конгресния център конференция „Аграрната наука в аграрната практика“. Организатор е Министерство на земеделието и храните.

В сряда на 21 февруари от 17:00 ч. часа в зала „Пловдив“ на Конгресния център ще бъдат наградени победителите в Международните дегустации и в конкурса „Златен ритон“. Тържествената церемония е финалният етап от надпреварата, в която досега участие са заявили над 180 експоната.

На следващия ден, 22 февруари, от 17:30 часа в зала „Пловдив“ ще се проведе награждаването на победителите в Конкурса за иновации. Специализираното жури вече обработва заявките за участие в десет раздела. Най-авангардните разработки на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2024 ще бъдат обявени на събитието. 

Leave a Comment