„Цветна пролет“ в панаира: От ягодов стрък по 0,60 лв. до японска вишня за 150 лв.

Дръвчета, храсти, цветя, треви и дори оранжерия показват от днес на изложбата „Цветна пролет“ 2024 в Международния панаир Пловдив. Тя ще продължи до 7 април, неделя. Експлозията от зелено, което в природата си върви съчетано с всеки божи цвят, привлича мъже и жени, и пчели.

Градинските центрове предлагат разнообразие от познатите бегонии и мушкато до чаено дърво и японска вишня. Цените на някои от изложбените експонати са екстравагантни.

Нацъфтяла с едри цветове, на 5 години и вече доста поотраснала, прочутата японска вишня се предлага за 150 лева. Очевидно е, че тя не може да бъде превозена с автомобил или автобус, ще трябва да ѝ се търси специален превоз.

Японска вишня

Чаеното дърво – едно красиво храстче с ярки цветчета, което при нашите условия не става на дърво, се предлага за 35 лева.

Дори често срещаната из дворовете хортензия струва 35 лева.

Камелия, азалия, включително бонзай бугенвилия също струват 35 лева. Впрочем тази цена е най-често срещана. Бугенвилията в нормални размери е 70 лева.

Изложени са рододендрони по 45 лв.

За утеха могат да се видят бегонии на промоция – намалени от 3 на 2 лева. А също и коренчета ягоди по 0,60 лева за брой.

Разсади от киви се предлагат за 15 лева. Същата е и цената на красивото тревисто растение пампаска. Разсад от лавандула може да се види на 5 и на 10 лева. От облепиха – по 10 лв. Касис и Годжи бери струват по 7 лв.

Изгубени в райската градина на „Цветна пролет“, хората преминават захласнати от щанд към щанд по няколко пъти, докато решат колко пари да похарчат за естествения разкош, който носи цъфналата пролет.

Чаено дърво
Бугенвилия
Цената на скандинавската стъклена оранжерия зависи от размерите ѝ

Leave a Comment