Немската верига Алди обяви, че ще продава само прясно говеждо от немски ферми с хуманно отношение

Причината е, че расте броят на потребителите, които обръщат внимание на начина на отглеждане на животните

Германската търговска верига Aldi Süd обяви шест години по-рано от първоначално планираното, че предприема по-нататъшна стъпка за налагане на хуманното отношение към животните. Отсега нататък компанията иска да предлага само прясно говеждо месо от методи на отглеждане (HF) 3 и 4. Изключени са смесена кайма, промоционални и замразени продукти и международни специалитети.

Преди това Алди направи същото и за млякото за пиене и прясното пуешко месо – обърна се към фермите, прилагащи методи на отглеждане за по-добро хуманно отношение към животните. Тъй като продуктите за хуманно отношение към животните стават все по-популярни, сега компанията иска да направи следващата стъпка, съобщи topagrar.

Наблюденията на търговеца са, че се увеличава броят на потребителите, които търсят именно продукти, произведени от животни, отгледани с хуманно отношение.

Фокусът е и върху немския произход: с изключение на промоционалните продукти и международните специалитети, цялото прясно говеждо месо на хуманно отношение 3 идва от Германия и дискаунтърът също разчита на немски произход, когато е възможно за органично говеждо месо.

Leave a Comment