Четири животновъдни организации получават от ДФЗ помощ за участие в изложения

На последното си заседание в началото на април УС на ДФ „Земеделие“ разпредели помощ за участие в изложение на четири животновъдни организации и на община Пловдив.

Обединени български животновъди получавт 69 900 лева.

Асоциация за развъждане на млечни породи кози 32 300 лв.

Международна организация Каракачанско куче 4 700 лв.

Асоциация за развъждане на породата Ил дьо Франс 40 800 лева.

Тук като бенефициер е и сдружението Съвет по туризъм в Пловдив, което ежегодно организира „Дефиле на младото вино“. Определената сума е 35 хил. лв.

На същото заседание е утвърден и финансовия ресурс на схемата „Помощ за компенсиране на разходите при отстраняване и унищожаване на мъртви животни“ в размер на почти 8,4 млн. лв. Сумата е за 6 месеца: от 1 август 2023 г. до 29 февруари 2024 г.

Наскоро бившият заместник-министър Иван Христанов заяви пред БНР, че фирма на Таки ще получи в следващите три години 45 млн. лв. (по 15 млн. лв. за годин) за обезвреждане на животински отпадъци. „Правителството налива пари – нали водихме война с Таки, най-големият бос на мафията. Бизнесмоделът е прост – отчитат се умрели животни, които отиват към колбасарници или се търкалят по полето край Кочериново – 30 умрели крави. Служители на БАБХ попълват бележки и срещу тези бележки вие си стоите в Дубай, защото Таки живее там, и получавате 1,25 млн. лв. всеки месец гарантирана пара“, разказа в края на март Христанов. На другия ден БАБХ опроверга думите на Христанов.

Leave a Comment