Идват значителни валежи и захлаждане от сряда

Днес и утре времето ще е слънчево, безветрено и дори горещо следобед. В Пловдивска област градусите ще надхвърлят 30, но най-топло ще е във Видин, Плевен и Силистра, където максималните температури ще достигнат 33 градуса. Минималните ще са между 6 и 13 градуса в страната. Още в края на вторник на места ще започне заоблачаване и ще паднат краткотрайни валежи, съобщи бТВ.

В сряда вятърът постепенно ще се усили и ще се развива купесто-дъждовна облачност най-напред в Северозападна България. Ще започнат валежи, които според „Синоптик“ в област Пловдив в сряда ще са малко над 11 литра на квадратен метър. Валежите ще продължат и в следващите дни като сумарно до събота включително в областта се очаква те да достигнат около 30 литра на кв.м. По обилни дъждове ще има в Добруджа. В Област Добрич те ще започнат предупредително в сряда, а в четвъртък и събота там се очаква да паднат общо над 41 литра.

Температурите ще се понижат чувствително в цялата страна в предстоящите две седмици, като максималните ще са под 20 градуса, а минималните определено ще са над нулата и няма да застрашат цъфналите овошки и изнесените на полето зеленчукови разсади.

Възможно е валежите да бъдат интензивни и да има градушки и гръмотевични бури на места.

С напредването на следващата седмица времето ще се затопля, слънчевите часове също ще се увеличат. Няма съвсем да липсват и валежи, дори и гръмотевици.

На 29 и 30 април времето облачно, но без валежи, а температурите ще са между 8 и 20 градуса.

Leave a Comment