Утре облачно с дъжд и гръмотевици

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София – около 10°, максималните – предимно между 17° и 22°, в София – около 19°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месец май.

облаци

Над Черноморието облачността ще е значителна, на места ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е около 14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд, над около 2500 метра – от сняг. На повече места ще са валежите след обяд в масивите в Югозападна България, където ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър със западна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.

В петък облачността ще бъде значителна, от запад на изток в по-голямата част от страната ще има валежи от дъжд, на места ще са временно интензивни, значителни по количество, с гръмотевици. С ориентиране на вятъра от северозапад, дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса.

В събота ще се задържи облачно, с валежи, но вече по-слаби, а след обяд в повечето райони ще спрат. Вятърът отново ще се обърне от североизток и ще бъде слаб.

Leave a Comment