Съзвездие от световни знаменитости блести в юбилейния XV Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” в Пловдив

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”, носител на престижните награди “Музикален проект на годината” в класацията “Музикант на годината” на БНР, Златен медал от Министерство на културата, Награда “Пловдив” за музика, вече 15 години представя едни от най-изявените музиканти на нашето време.

В юбилейната 2024 г. в програмата на неговите две издания – пролетно и есенно – са включени истински звезди на световната музикална сцена. Сред тях ярко се открояват прочутите цигулари Веско Ешкенази – концертмайстор на Кралския Концертгебау Оркестър – Амстердам, Светлин Русев, Албена Данаилова – концертмайстор на Виенската филхармония; световноизвестните оперни прими – Красимира Стоянова (камерзенгерин на Виенската опера) и Светлина Стоянова – мецосопран; знаменитият пианист Людмил Ангелов; изключителните ансамбли BELGIAN BRASS – Белгия, Солистите на Виенска филхармония – Австрия, Барокови солисти и много други.

В своята 15-годишна история, Фестивалът е представил на сцената си и е подпомогнал развитието на над 1900 талантливи млади български музиканти. През месец юни младежкият проект “All That Jazz for Kids” с ръководител и солист Венци Благоев и концертът “Млади пловдивски таланти” ще зарадват най-младата публика на МФ “Дни на музиката в Балабановата къща”.

Фестивалът е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация Музикартисимо.

Билети за концертите се разпространяват онлайн в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

Цялата програма можете да откриете на официалната страница на фестивала https://www.musicartissimo.com/bg/festival-program/program-spring-2024.html

https://www.musicartissimo.com/bg/festival-program/program-spring-2024.html

Leave a Comment