Сектор Плодове и зеленчуци представи България на изложението Macfrut 2024 в Италия

Изключително доволни се завърнаха от изложението Macfrut 2024 в град Римини, Италия българските участници от сектор Плодове и зеленчуци.

„Представители на различни браншови организации се събрахме в национален щанд и привлякохме вниманието на посетителите“, разказа Теодора Кръстева, изпълнителен директор на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП).

Организатор и домакин на българското участие е била Националната Био Асоциация (НБА), която от своя страна е поканила и други сдружения от сектора. Така освен НБА и БАПОП, в Macfrut са се включили Съюзът на градинарите, Съюзът на преработвателите, Съюзът на дунавските овощари и други.

„Участниците в изложението направиха полезни контакти с търговци и доставчици. Имаше голям интерес към нашия пъстър български общ щанд“, каза още Теодора Кръстева.

Международни симпозиуми за трапезно грозде и за подложки в разсадопроизводството са ангажирали част от участниците в богата делова програма. В отделна секция са били представени билки и подправки. Естественият акцент на Macfrut е била здравословната храна.

Изложението се проведе от 8-ми до 10 май, включително.

Leave a Comment