В събота затварят за 6 месеца Бетонния мост, отворят Кукленско шосе

Движението по бул. „Христо Ботев“ няма да бъде спряно, кръговото при Централна гара ще се пусне в началото на септември

Кукленско шосе ще бъде отворено за движение в 12 часа в събота, когато ще бъде затворен за реконструкция Бетонният мост, съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

„Положихме много усилия и предоляхме немалко препятствия, за да пуснем движението през подлеза „Модър-Царевец“. Реконструкцията на Бетонния мост ще продължи максимум 6 месеца – това е договорено между НКЖИ и Община Пловдив“, посочи кметът Костадин Димитров.

Той поясни, че въпреки предизвикателствата и за Община Пловдив, и за фирмите-изпълнители, няма вариант срокът за ремонта да бъде удължен.

Заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов също бе категоричен, че „ако трябва,  ще се работи денонощно, но срокът ще бъде спазен“.

Кметът Костадин Димитров допълни, че се очаква в началото на септември кръговото кръстовище на Централна гара да бъде отворено за движение във всички посоки и по този начин трафикът ще бъде облекчен.

Ръководителят на проекта от НКЖИ Цветан Цолов съобщи, че бул. „Христо Ботев“ няма да се затваря заради демонтажа на съоръжението.

 „Строително-монтажните работи по Бетонния мост касаят подходите от улица „Македония“ и мостовото съоръжение над жп линиите. Подходите от южната страна ще бъдат изградени наново и ще се повдигнат. Събарянето на средната част на моста ще стане по механичен способ – с багери-разрушители.

Това ще се случи в края на юни или началото на юли. Новото съоръжение ще бъде повдигнато с около метър и половина, като за целта ще се направят нови, предварително напрегнати стоманобетонови греди“, обясни Николай Иванов, ръководител на обекта от страна на фирмата-изпълнител „Трейс груп холд“.

И Цветан Цолов, и Николай Иванов поеха ангажимент, че срокът за реконструкцията на Бетонния мост ще бъде спазен.

Leave a Comment