За 60 дни земеделците получиха 915 млн. лв., отчете служебният премиер Главчев

За период от два месеца бяха разплатени повече от 915 млн. лв. към производителите от сектор „Земеделие“, съобщи в отчета за работата на служебното правителство премиерът Димитър Главчев. (Дейността на кабинета е разгледана в 16 области на управление, сред които и земеделската.)

От тези средства близо 300 млн. лв. предстачвлява т.нар. „украинска помощ“, чието изплащане в пълен размер и в максимално кратки срокове беше сред първите ангажименти на служебното правителството към сектора.

В рамките на един месец бяха изготвени всички документи, касаещи 17-тото изменение на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., и изпратени към службите на ЕК.

Одобрението му ще позволи да бъдат насочени средства в размер на над 220 млн. лв. към земеделските стопани, както и проекти  за общинска инфраструктура.

С цел ефективна борба с градушките и опазване на земеделската продукция на стопаните в страната, Министерството на земеделието и храните стартира процедура за изграждане на 24 нови ракетни площадки – в областите Сливен, Плевен, Видин, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Хасково.

Leave a Comment